Nieuws

11 Maart 2016

"Expeditie Sierteelt" voorgesteld

Educatieve spelbox leert kinderen de knepen van het boomtelersvak

Op het terrein van boomkwekerij Hoebenschot in Lichtaart (Kasterlee) stelde Boomtelersfederatie Noord-België vanmiddag “Expeditie Sierteelt” voor. Dat is een educatieve spelbox voor kinderen van plusminus 12 jaar, die wordt meegegeven na een klassikaal bedrijfsbezoek. Aan de hand van quizvragen, spelletjes en experimenten maken leerlingen kennis met diverse facetten van de sierteelt. Het project is gerealiseerd met een subsidie van 10.000 euro vanuit de provincie Antwerpen,bedoeld voor initiatieven ter bevordering van duurzame en verbrede landbouw. Gedeputeerden Ludwig Caluwé van Landbouw en Peter Bellens van Plattelandsbeleid kregen de eerste exemplaren overhandigd en werden meteen getest op hun eigen kennis.

meer info

11 Februari 2016

Erevoorzitter Frans Van Dyck overleden

Op 11 februari 2016 is Frans Van Dyck, na een slepende ziekte overleden. Als erevoorzitter en ex-secretaris van onze vereniging verliezen we een groot man. Zijn gedrevenheid en visie heeft onze vereniging in onze beginjaren zeker een extra impuls gegeven.

Lucien Verschoren, die goed bevriend was met Frans, heeft een mooie tekst geschreven.

meer info

12 Oktober 2015

Minister Schauvliege luistert naar grieven boomkwekerijsector

Samen met onze algemene voorzitters: Filip Goossens, Lucien Verschoren en consumente Nele Lauwers hebben we een constructief rondetafelgesprek gevoerd met onze minister van landbouw, Joke Schauvliege. Een drietal knelpunten werden aangekaart door onze ondervoorzitters Marc van Durme, Rudy Velle, Didier Hermans en Leon Peters, die vanuit het hoofdbestuur vertegenwoordigd was.

De pers was goed vertegenwoordigd maar ook heel wat prominenten vanuit Boerenbond waren aanwezig en waren duidelijk begaan zijn problemen in onze sierteelt.

meer info

5 Juli 2015

In memoriam: Erevoorzitter Louis Houtmeyers

Begin juli verloren we een groot voorzitter en één van de meest gedreven krachten in de boomkwekerijsector. Louis was de laatste jaren door zijn ziekte wat minder actief maar hij heeft onze vereniging wel de nodige dynamiek gegeven om verder te gaan.

Bedankt Louis voor de vele wijze woorden en tomeloze inzet voor onze sector.

meer info

11 Mei 2015

Harry van Trier: tuinpersoonlijkheid van het jaar!

Harry van Trier kreeg zaterdag 9 mei tijdens de Tuindagen van het Park van Beervelde de titel Tuinpersoonlijkheid 2015. Een meer dan verdiende trofee volgens zijn collega Ivo Pauwels die een mooie toespraak gaf die zowel bij Harry, familie als vrienden zeer emotionele reacties teweegbracht.

meer info